Spataderen kennen geen geheim voor Dr. Berghmans


Spataderen

Spataderen behandelen op 3 manieren

 
Behandeling

Spataderen operatief behandelen

Van zodra het duplexonderzoek uitwijst dat uw spataderen enkel operatief behandeld kunnen worden, zijn er 2 opties:

  • Klassieke stripping
    Bij deze behandeling wordt er een crossectomie uitgevoerd. Via de lies wordt de monding van de oppervlakkige ader ontbonden van haar diepe systeem.

  • Endoveneuze laserbehandeling
    Spataders worden van binnenuit behandeld met een laser. Hierbij ervaart u geen snede ter hoogte van de lies of knieholte. Er is dus geen kans op wondinfectie.

Behandeling

Ambulante behandeling van spataders

Het duplexonderzoek wijst soms ook uit dat uw spataders enkel ambulant behandeld hoeven worden. Deze behandelingen gebeuren op de raadpleging zelf, een opname is niet nodig. Deze behandeling neemt een uurtje in beslag en gebeurt in dagopname.

  • Sclerotherapie
    Bij kleine spataderen kent deze behandeling de voorkeur. Er wordt een vloeibaar product in de aders gebracht, die de wand irriteert. Door de kous te dragen, verdwijnt uiteindelijk de spatader. Deze kousen dien je 5 dagen en nachten aan te houden.

  • Foam
    Bij deze behandeling wordt de ader aangeprikt en wordt er een schuimig mengsel ingebracht. Het schuim verspreidt zich over grote oppervlakten. Draag vervolgens ook hier steunkousen. Deze dien je 2 weken dag en nacht aan te houden.

  • Percutane laser
    Deze behandeling is ideaal om kleinere bloedvaten ter hoogte van de ledematen en het gelaat te verzorgen. Laserstralen zorgen ervoor dat de bloedvaatjes samensmelten en pigmenten uiteenvallen. Nadien worden deze dan in het lichaam afgebroken.

  • VenaSeal
    Een kleine catheter wordt in de spatader geschoven. Met behulp van echocontrole wordt de spatader met een speciaal weefsellijm toegemaakt. Enkel een lokale verdoving is nodig om deze therapie te ondergaan.

Behandeling

Trombose verhelpen

Een trombose is een bloedklonter in het aderlijk systeem dat meestal in benen ontstaat. Deze klonter heeft een ontstekingsreactie op oppervlakkige aders, of flebitis. We onderscheiden twee soorten tromboses naargelang de locatie ervan.

  • Diep veneuze trombose
    Deze trombose kan gevaarlijk zijn. De bloedklonter kan loskomen, kan vervolgens in de longen terechtkomen en een longembool veroorzaken. U merkt deze trombose op aan zwelling, pijn en gevoeligheid in de benen.

  • Oppervlakkige flebitis
    Deze klonter is oppervlakkig en wordt veroorzaakt door een vertraagde bloedstroom bij spataderlijden of langdurige immobiliteit. Uw benen voelen pijnlijk en warm aan.


Last van spataderen?

Kom langs in onze praktijk voor een correcte diagnose, of voor meer informatie.



Plan een consultatie
Spataderen